Route voor een rondreis in West Amerika van twee weken
Home » Route voor een rondreis in West Amerika van twee weken
In twee weken de westkust van Amerika bezoeken? Is dat niet veel te kort? Natuurlijk is het veel beter om hier meer tijd voor uit te trekken, maar wat als je maar twee weken de tijd hebt? Dan is het ook zeker een optie om deze kant op te gaan. Wij maakten in twee weken rondreis in het westen van Amerika in de winter. Het bleek een fantastische reis te zijn en een goede kennismaking met de westkust van Amerika.
Met steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas zie je direct de drie grote steden in dit gebied. En vergeet ook niet nationale parken als Yosemite, Death Valley en de Grand Canyon te bezoeken. Precies het soort rondreis dat ik graag maak, een combi tussen steden en natuur en dat vind je allemaal in West Amerika. Een leuke route voor een roadtrip van 2 weken inclusief bezienswaardigheden in West Amerika om te bezoeken.
Na een lange dag reizen komen we pas laat aan bij het hotel op Lombard Street, niet alleen de bekende straat van de kronkelige bochten, maar ook een hele lange straat. De eerste ochtend gaan we meteen richting Alcatraz om een stukje geschiedenis te bekijken. Ondanks dat het eind februari is, is het best aangenaam weer in San Francisco. In de ochtend is de stad nog gehuld in de mist, als we terug komen van Alcatraz en even op de pier naar de zeehonden kijken, komt langzaam het zonnetje erbij.
We besluiten de middag te gebruiken om te gaan fietsen. Fietsend de Golden Gate over is toch wel een bucketlist dingetje. Door alle heuvels in de stad, is het af en toe best een uitdaging. Na de Golden Gate fietsen we richting het Golden Gate Park. We bekijken een klein stukje van het park, want ook Alamo Square en het bekende stukje van Lombard Street willen we nog graag zien. Na al die heuvels zijn we redelijk kapot aan het einde van de dag en ook de jetlag begint er in te hakken.
De volgende ochtend is het weer iets minder, helaas hebben we regen. Een Amerikaans ontbijt bij Dennies kan dan natuurlijk prima. We besluiten met de historische lijn F van de Cable Cars langs de kust te rijden en gaan dan richting wat winkels. Ondanks de regen prima activiteiten, ook in dan is er nog genoeg te doen in San Francisco. Een prima en vrij rustige tweede dag ondanks wat spierpijn van het fietsen.
Tip: wil je meer attracties bezoeken, denk dan eens aan de CityPass
Overnachten in San Francisco
Wij kozen ervoor om in San Francisco te overnachten bij Travelodge. Een bekende keten in Amerika die eigenlijk altijd prima accommodaties heeft om te overnachten. Het hotel zit op Lombard Street op enkele kilometers van Fisherman’s Wharf en dichtbij de oude kabeltrams van San Francisco. Ideaal ook als je met de auto naar San Francisco reist, want parkeren kan bij de accommodatie. Benieuwd waar je nog meer kunt overnachten in San Francisco? Dit zijn de leukste wijken van San Francisco.
Dag 4 San Francisco – Santa Cruz – Mariposa
Tijd om de huurauto op te halen en de steile straten van San Francisco te verlaten. We krijgen een Ford Focus en dat blijkt een prima auto te zijn voor twee personen. Op naar Santa Cruz via de beroemde Highway 1. Onderweg stoppen we bij een supermarkt en natuurlijk een keer langs de kant van de weg om te genieten van de panoramische uitzichten en ruige kustlijnen.
Rond de lunch zijn we in Santa Cruz. Normaal een drukke plek, in de winter redelijk uitgestorven. Alle attracties staan stil en op het strand is bijna niemand te bekennen. Het is gelukkig mooi weer, dus we nemen even een pauze op het strand. Na Santa Cruz is het tijd om door te rijden naar Mariposa. Onze uitvalsbasis voor het bezoeken van Yosemite National Park.
Overnachten in de buurt van Yosemite National Park – Mariposa
Waarom we voor Mariposa kiezen? We reizen rond in het westen van Amerika in februari, een periode waarin nog best veel sneeuw kan vallen. Aangezien sneeuwkettingen dan verplicht zijn tijdens het rijden, voor ons de reden om op een iets lager gelegen gebied te gaan overnachten en dus buiten het park. Onze accommodatie voor de komende twee nachten is Miners Inn. Een goed hotel met een dagelijks ontbijt en een buitenzwembad. Vanaf hier kun je de bus nemen naar Yosemite National Park.
Aantal kilometers op dag 4: 374 km Meer weten over Highway 1? Luister dan onderstaande podcast waar ik aan deelneem:
Dag 5 Yosemite National Park
Mariposa blijkt een prima uitvalsbasis, want op dag vijf komt de regen met bakken uit de hemel. Hoe de wegen dan in het park zijn, is lastig in te schatten. We gaan dus maar voor de zekerheid met de bus. De reis duurt 1,5 uur maar verveelt geen moment. In het park aangekomen gaan we eerst richting het Visitor Center om advies te vragen.
We beginnen aan een wandeling richting Yosemite Falls, een enorme waterval. Onderweg spotten we de eerste wildlife van de dag. De volgende wandeling die we doen is de Cook’s Meadows Loop door het lagere gedeelte van het park. Doordat het mistig is, zijn de bergen erg fotogeniek. Hier zien we voor het eerst een bobcat. Beiden totaal geen idee wat het in eerste instantie is voor dier, maar bij navraag blijkt het dus een bobcat (lynx) te zijn.
Hierna nemen we de gratis shuttle bus in het park richting Mirror Lake. Helaas is het inmiddels begonnen met regenen en krijgen hierdoor niet de mooiste plaatjes van Mirror Lake. We maken nog een rondje met de gratis shuttle bus en uiteindelijk belanden we in een cafe met een kopje thee voor de open haard. Heerlijk om even op te warmen.
Misschien hadden we meer uit deze dag kunnen halen, maar de regen en de afhankelijkheid van de shuttle, zorgden ervoor dat we niet meer gezien hebben. Al met al een prima kennismaking met Yosemite National Park.
Wil je eens op een andere manier kennismaken met het westen van Amerika en onder andere Yosemite National Park? Denk dan eens aan de langeafstandswandeling de Pacific Crest Trail.
Dag 6 Mariposa – Ridgecrest (optie Sequoia NP)
Een autodagje met niet veel mogelijkheden om onderweg nog leuke dingen te zien. Al rijdend bedenken we dat Sequoia National Park misschien een optie is, maar nadat we contact hebben gehad met een informatienummer over de ‘road conditions’ blijkt dat het niet mogelijk is zonder sneeuwkettingen. Helaas.
We maken een korte stop bij de Walmart voor wat boodschappen en zien onderweg de aanplakbiljetten voor een outlet store in Tulare. Dan maar een ‘shopstop’ onderweg en kunnen we direct ook even pauzeren. We kopen een aantal dingen bij Nike voordat we weer verder rijden richting Ridgecrest. Ondertussen veranderd het landschap langzaam in woestijngebied. Het is donker als we Ridgecrest binnenrijden, maar gelukkig hebben we geen moeite om het hotel te vinden.
Overnachten net buiten Death Valley – Ridgecrest
Omdat we om Sequoia NP heen moeten rijden om Death Valley te bereiken, is de uitvalsbasis voor deze dag Ridgecrest. Overnachten doen we bij Hotel Ridgecrest. Een motel midden in het dorp. Geen chique hotel, maar wel een schoon en fijne plek om te overnachten. Aantal kilometers op dag 6: 475 km
Dag 7 Ridgecrest – Death Valley – Las Vegas
We zijn vroeg wakker, maar dat is niet erg. We hebben een dag voor de boeg waarin we veel willen zien. De eerste stop van vandaag is Death Valley, het nationale park op bijna 200 kilometer rijden. We rijden door een verlaten woestijnlandschap en komen slechts af en toe een stadje tegen. Beiden vragen we ons af waarom je hier zou willen wonen. We komen bijna niemand tegen onderweg en op een gegeven moment houdt het asfalt op en rijden we een stuk over een grindweg. We kunnen het ook niet laten om hier even te stoppen en het gevoel van alleen op de wereld te ervaren.
Langzaam rijden we Death Valley binnen. Onze eerste stop is Stovepipe Wells. Het is een leuke stop met een aantal voorzieningen. Ze hebben er leuke en originele souvenirs. Achteraf had ik hier graag meer souvenirs willen inslaan. De storm van een paar dagen eerder zorgt ervoor dat er geen stroom is, de mensen maken het vaker mee en redden zich prima.
We rijden door naar het Visitors Center om een pas te kopen voor het park en zien dat de temperatuur inmiddels 24 graden is. Bij het centrum raden ze ons aan om naar Badwater te rijden en Artist Palette. Badwater is het laagste punt van Amerika en Artist Palette zijn kleurrijke rotsen die er uitzien als een schilderpallet. Vanaf hier rijden we richting Las Vegas, maar onderweg stoppen we nog bij Zabriskie’s Point. Ondanks de waarschuwingen dat tanken in de Nationale Parken duur is, besluiten we toch de tank te vullen. We hebben geen idee hoeveel we er nog gaan zien de komende tijd.
Onderweg naar Las Vegas wordt het langzaam drukker. De vierbaansweg wordt een zes-achtbaans weg en dan vanuit het niets is daar ineens Las Vegas. We kijken onze ogen uit. Gelukkig kunnen we ons hotel snel vinden in de drukte van de stad en we blijken in een zijstraat te zitten van The Strip in het hotel Days inn by Wyndham Las Vegas Airport . We brengen onze koffers snel naar de kamer en lopen rond 15.00 uur richting The Strip. Wat een gek gevoel om daar te lopen. We eten wat in Planet Hollywood, shoppen wat, kijken de fontein show bij Bellagio en kijken vooral onze ogen uit. Dat een land zo veel tegenstellingen heeft op relatief zo’n korte afstand! We zijn redelijk kapot van alle indrukken.
Overnachten Las Vegas
Overnachten in Las Vegas kan natuurlijk in een van de vele hotels op The Strip. Je zit dan op de plek waar alles gebeurt in de stad. Wij kiezen ervoor om in een zijstraat van The Strip, vlak bij Hotel New York te overnachten. Ideaal om je auto kwijt te kunnen en minder de drukte van The Strip. En je bent in enkele minuten op The Strip. Days Inn by Windham was onze uitvalsbasis voor een nacht. En in deze periode was het een goedkope overnachting, we betaalden destijds slecht 32 euro voor twee personen.
Aantal kilometers op dag 7: 386 km
Meer weten over Las Vegas? Luister dan deze podcast aflevering waar ik aan deelneem:
Dag 8 Las Vegas – Hoover Dam – Grand Canyon
Al weer een ochtend waarin we vroeg wakker worden. We zijn na een dikke week nog steeds niet helemaal van de jetlag af. We halen ontbijt bij de Starbucks bij Hotel New York en hebben na het afrekenen ook door waarom we dit niet weer moeten doen. Na het ontbijt gaan we direct op pad, we hebben een uur tijdsverlies doordat we richting Arizona rijden.
Het zonnetje schijnt en het is heerlijk weer om te rijden. De eerste stop van deze dag: De Hoover Dam. We parkeren de auto en lopen naar het enorme bouwwerk. Het leuke is om hier aan de ene kant van de dam in Nevada te staan en aan de andere kant in Arizona. Na een kort bezoek rijden we weer verder, we willen zoveel mogelijk van de Grand Canyon zien vandaag.
Na twee korte pauzes rijden we de toegangspoorten van een van de zeven wereldwonderen binnen. We zetten de auto neer en wandelen richting Hopi Point. We nemen een heleboel foto’s van de prachtige rotsformaties en vergeten dat we ook af en toe naar links (de andere kant van de canyon) moeten kijken. We worden geattendeerd door een ranger en zien niet veel later een elk. Bij het visitor Center bij Yavapai Point nemen we een shuttle richting Hopi Point omdat we anders te laat zijn voor de zonsondergang. Rond 6.24 pm gaat de zon onder, maar helaas is de lucht redelijk bewolkt. Net voordat hij helemaal ondergaat nemen we de shuttle weer terug naar onze auto.
Overnachten Grand Canyon
We slapen niet bij in het Grand Canyon National Park, maar in Tusayan, net buiten het park. We overnachten in Holiday Inn Express Grand Canyon. Je bent in relatief korte tijd met de auto in het park en betaald niet de hoofdprijs voor een overnachting. We halen in Tusayan nog iets te eten en sluitende dag even af in de hottub van het hotel. Heerlijk! Ook over het ontbijt hebben we niets te klagen. Aantal kilometers op dag 8: 394 km
Dag 9 Grand Canyon – Palm Springs
Een echte autodag voor de boeg. Maar niet voordat we de zonsopkomst hebben gezien bij de Grand Canyon. Om kwart over zes gaat de wekker, zodat we nog op tijd zijn voor dit spektakel. Helaas is het ook nu bewolkt en echt koud (-1 graden), maar toch zijn we blij dat we dit gedaan hebben. Onderweg lopen er namelijk allemaal dieren de weg over, fantastisch! Na het ontbijt besluiten we om te gaan rijden.
Rond 12 uur bereiken we de grens met Californië. We zijn dan al een aantal keren gestopt. En hebben zelfs een klein stukje Route 66 gereden. Het grootste deel van de reis rijden we door niemandsland. Gelukkig komen we op een gegeven moment een tankstation tegen. Niet alleen wordt de tank gevuld, maar ook de korte broek kan inmiddels aan.
Rond 15.00 uur rijden we Palm Spring in. Het is 27 graden, dus we kunnen het dan ook niet laten om de bikini aan te trekken en lekker bij het zwembad neer te ploffen. We doen daarna nog even wat oefeningen in de ‘sportzaal’ en gaan uiteindelijk eten bij Pallette in Palm Springs. We eten daar de lekkerste maaltijd van de reis.
Overnachten in Palm Springs
Ons hotel is helaas niet meer te boeken in Palm Springs. Een andere goede optie in de stad is het Palm Springs Hotel. Ook deze heeft een zwembad en dat is zelfs in maart geen overbodige luxe. Heerlijk om even te genieten van het zonnetje.
Aantal kilometers op dag 9: 663 km
Dag 10 Palm Springs – Hollywood – Los Angeles
De laatste dag dat we een auto in gebruik hebben. We relaxen eerst nog bij het zwembad en genieten van het mooie weer (25 graden) voordat we richting Los Angeles rijden. Via Highway 10 brengen we eerst een bezoek aan Griffith Observatory. Vanaf hier zien we de beroemde Hollywood letters.
Helaas is er redelijk wat smog in de lucht en daardoor zien we de stad niet zo goed vanaf hier. Na de beroemde letters willen we graag een bezoek brengen aan The Grove. Hier bevindt zich ook een Whole Foods, met oog op de marathon die gelopen gaat worden kunnen we hier nog op zoek naar bietensap. We bekijken een aantal winkels en uiteindelijk bedenken we dat we op zoek moeten naar het hotel. Het rijden in LA kost veel tijd zijn we al achter.
Overnachten in Los Angeles
We slapen Downtown LA, een prima buurt en hotel. Ook hier is het hotel niet meer te boeken. Een alternatief in Downtown Los Angeles is Tuscan Garden Inn. Je kunt hier gratis parkeren en het hotel is van alle gemakken voorzien. Wil je meer in de buurt van het strand overnachten? Dan is Santa Monica een goede optie. Een leuk hotel is Bayside Hotel. Los Angeles is groot, ben je benieuwd waar je het beste kunt overnachten in LA? Dit zijn de leukste wijken in Los Angeles.
Aantal kilometers op dag 10: 172 km
Dag 11 t/m 15 Los Angeles
Omdat een auto best handig is in Los Angeles en wij deze niet meer hebben, besluiten we voor een Hop on Hop off tour te gaan. Gelukkig kunnen we met de Hop on Hop off veel doen in Los Angeles. We hebben de auto bewust weer ingeleverd. Op de laatste dag in LA staat er een marathon voor mijn zusje op het programma en daarom willen we deze laatste dagen niet te veel lopen en doen. De Hop on Hop off is een prima alternatief.
We stoppen in Hollywood, zien het Hollywood museum, bekijken de Wall of Fame, nemen de bus naar The Grove, The Farmers Market en moeten uiteindelijk weer terug naar ons hotel. De eerste avond staat een basketbalwedstrijd op het programma: The Lakers vs The Clippers. We halen een pasta to go en gaan vanuit Hollywood de metro terug downtown. We nemen rond 18.00 uur de metro naar het Staples Center voor onze eerste Amerikaanse basketbalwedstrijd. Echt een unieke en gave ervaring, echt een die ik zeker kan aanraden wanneer je in Amerika bent.
De volgende dag kunnen we onze startnummers ophalen. Bij het Convention Center staat inmiddels een dikke rij maar een uur later hebben we onze nummers. We nemen de metro naar Hollywood om vervolgens met de Hop on Hop off naar Santa Monica te gaan. Hier relaxen we op het strand met uitzicht op de pier. Aangezien het redelijk wat tijd kost, ongeveer een uurtje op drie, om weer terug te komen in Downtown met de Hop on Hop off, gaan we op tijd weer weg. We sluiten de dag af met pasta in Hollywood en slapen redelijk op tijd die avond.
Op dag 13 gaat om half 6 gaat de wekker. Ik doe deze dag mee aan de 5km in Los Angeles. Een enorme mensenmassa doet mee en het is een super ervaring om mee te maken en te starten bij het Dodger Stadium. In de middag pakken we de metro naar Long Beach, het enige strand om met de metro te komen. Heerlijk genieten van we van het mooie weer en het strand.
De volgende ochtend gaat de wekker zelfs nog eerder 4.15 uur. Tijd voor de marathon van mijn zusje. Het is een warme dag en dan ook geen straf om buiten te wachten tot ze gefinisht is. Verder doen we die dag weinig. Ik besluit nog even naar Hollywood te gaan en die avond nemen we de grootste pizza die we ooit gezien hebben. Ook de laatste ochtend gaat de wekker vroeg, maar nu is het tijd om weer terug te keren naar Nederland.
Tip: Ben je van plan meerdere attracties te bezoeken? Denk dan eens aan een CityPass
Terugblik op onze roadtrip
We maakten deze reis in de wintermaanden. Niet de meest gekozen periode om richting West Amerika te reizen, maar onze reis stond dan ook in het teken van de marathon. Dat is ook de reden waarom we zo lang in Los Angeles zijn gebleven. Deze dagen kun je natuurlijk verdelen over de eerdere dagen die reis. Een dag langer in Las Vegas, Yosemite en de Grand Canyon zijn zeker opties.
Toch hebben we een goede indruk gekregen van West Amerika en zeker ook van Los Angeles. Velen willen zo snel mogelijk weer uit de stad, maar ik voelde mij er wel thuis. Natuurlijk zag ik er grote contrasten, maar ik zag ook een fijne stad.
In twee weken kun je een goede indruk krijgen van West Amerika. Natuurlijk kun je tijdens een roadtrip van vier weken de nationale parken in Utah meenemen, maar heb je deze tijd niet? Dan is deze route voor twee weken perfect. Amerika is een land waar je prima kunt rond reizen, maar houdt er rekening mee qua afstanden. Het is een van de grootste landen ter wereld, dus je kunt al snel hele dagen in de auto doorbrengen en dat is zonde.
Rondreizen kan met de auto in combinatie met hotels zoals wij deden, maar voor velen is een camperreis door Amerika ook een droom. Goede aanbieders voor de auto zijn Sunny en Autoshuren.nl, voor de camper is Travelhome een optie.
Je hebt geen internet in Amerika via de normale roaming, nu kun je ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van Wifi, of je schaft een esim aan. Dit kun je doen via Airalo.
Voordat je naar Amerika gaat moet je een ESTA aanvragen. Doe dit op tijd, want zonder ESTA kun je niet naar Amerika. Een ESTA is twee jaar geldig, tenzij je paspoort eerder afloopt.
In sommige artikelen vind je af en toe affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets op de desbetreffende website bestelt, ontvang ik een klein percentage daarvoor. Je betaalt daar niks extra’s voor.
Over Marjolein
Hoe ik van afvinken naar beleven ging
Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen.